Mübadele sonrası Yunanistan Drama’dan Samsun’un Çarşamba ilçesine yerleşip Rumlardan devraldığımız taş fırın, 1930 yılından bugüne “Tarihi Özakkaya Fırını” adıyla en özel lezzetleriyle hizmet vermeye devam ediyor.
Ekmek üretimiyle başlayıp yıllar içinde pastacılık alanında da öncü olan, bugün 3 şubesi ve Cafe&Restaurant bölümüyle hızla büyümeye devam eden fırınımız artık Tarihi Özakkaya Kıvratmasıyla tüm Türkiye’yle buluşuyor!
“Çarşambayı Sel Aldı” türküsüyle bildiğiniz Samsun’un güzide ilçesi artık Tarihi Özakkaya Kıvratmasıyla da anılıyor!
3.kuşak olarak bizler dede yadigarı ürünümüz, yöresel lezzetimiz kıvratmayı sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor, sofralarınızda bu lezzeti paylaşmaktan gurur duyuyoruz.
TARİHİ ÖZAKKAYA FIRINI